Huwelijk en geregistreerd partnerschap

Gaan jullie binnenkort trouwen of een geregistreerd partnerschap aan? Gefeliciteerd! Wij helpen graag met het opstellen van de huwelijks- of partnerschapsvoorwaarden. Wij horen graag wat jullie gezamenlijke wensen zijn en voorzien jullie van advies op maat. Wij leggen alles vast in een notariële akte.

Trouwen of geregistreerd partnerschap?

Er is bijna geen verschil meer tussen trouwen en geregistreerd partnerschap. Zowel bij het trouwen als bij geregistreerd partnerschap moet je langs de ambtenaar van de burgerlijke stand, alleen moet je bij trouwen elkaar het ja-woord te geven. Een geregistreerd partnerschap kan worden omgezet in een huwelijk, maar andersom kan dit niet. Je kunt er dus voor kiezen om eerst een geregistreerd partnerschap aan te gaan en later te trouwen.

Een geregistreerd partnerschap kan worden beëindigd bij de notaris of advocaat, een huwelijk niet, dit gaat via de rechter. Heb je minderjarige kinderen? Dan moet je ook bij een geregistreerd partnerschap naar de rechter voor een scheiding.

Gemeenschap van goederen

Als je vooraf niks regelt dan trouw je in beperkte gemeenschap van goederen. Dit betekent dat alle bezittingen en schulden die je voor het trouwen hebt, van jou blijven. Bezittingen en schulden die je na het trouwen krijgt, zijn van jullie samen. Erfenissen en schenkingen blijven wel van jou. Wil je hier vanaf wijken? Dan kun je huwelijkse voorwaarden opstellen over jouw vermogen en bezittingen.

Wil je meer weten over trouwen of geregistreerd partnerschap of een afspraak maken? Neem contact met ons op.

Download hier de brochure

Samen verder