Samenleven

Waarom een samenlevingscontract?

Hebben jullie besloten om te gaan samenwonen? Een mooie, maar drukke periode waarin veel geregeld moet worden naast het verhuizen en klussen. Zo is het vastleggen van een samenlevingscontract verstandig. In een samenlevingscontract leg je duidelijk afspraken vast over jullie bezittingen en financiën. Welke spullen zijn van jou en welke zijn van jullie gezamenlijk? Daarnaast kan je vastleggen hoe jullie de gezamenlijke uitgaven, zoals de boodschappen, verdelen. Maar ook wat er moet gebeuren met de woning als jullie uit elkaar gaan.

Voordelen samenlevingscontract

Een samenlevingsovereenkomst biedt diverse voordelen. Wist je dat als je geen samenlevingscontract hebt en één van jullie overlijdt, de ander niks erft? Er staat namelijk nergens geregistreerd dat jullie partners zijn. Als je geen kinderen hebt, dan gaat het geld, woning en bezittingen naar de familie en niet naar je partner. Hebben jullie wel kinderen? Dan erven zij alles en heeft je partner nergens recht op. Door een combinatie van een samenlevingsovereenkomst en een testament zijn kinderen na een overlijden gebonden aan het testament en kunnen zij hun kindsdeel niet zomaar opeisen.

Samenlevingscontract opstellen

Wil jij een samenlevingscontract laten opstellen? Maak een afspraak via info@notariskantoorbeens.nl of door te bellen naar (038) 333 70 51.

Starters arrangement

Voor starters op de woningmarkt hebben we een aantrekkelijk arrangement met een samenlevingscontract. Het arrangement bevat een combinatie van:
– De akte van eigendomsoverdracht;
– De hypotheekakte;
– Twee gelijkluidende testamenten van de partners;
– Eventueel gecombineerd met een samenlevingscontract.

Download hier de infographic

Samenlevingscontract infographic