Bedrijfsoverdracht

Rol in het ondernemingsrecht

Een aantal ondernemingszaken kun je alleen regelen via de tussenkomst van een notaris. Een notaris dient zich ervoor in te spannen dat de betreffende handelingen of wijzigingen rechtsgeldig zijn. Notariskantoor Beens heeft kennis en ervaring op het gebied van ondernemingsrecht. Wij adviseren en helpen je graag bij een bedrijfsoverdracht.

Onpartijdige notaris voor de beste oplossing

De betrokkenheid van de notaris heeft een goede, toegevoegde waarde. Hij is namelijk onpartijdig en gaat altijd op zoek naar evenwichtige oplossingen. Zo kunnen conflicten in de toekomst worden voorkomen. Bovendien neemt een notaris ook jouw privésituatie mee in zijn advies, evenals de veranderende wettelijke en fiscale regels.

Rol van de notaris bij bedrijfsoverdracht

Notariskantoor Beens informeert je graag over de mogelijkheden van een bedrijfsoverdracht. Wij leveren daarbij, graag in overleg met de accountant/fiscalist en de financieel adviseur, zo nodig maatwerk. Want een bedrijfsopvolging is vaak behoorlijk complex. Wij voeren controles voor jou uit, geven je inzicht in de rechten en plichten en voorzien je van advies.

Daarnaast regelen wij de noodzakelijke akten, zoals een notariële akte voor de levering van aandelen. Ook geven we je inzicht in de persoonlijke gevolgen van de transactie, bijvoorbeeld wat betreft erfrecht of huwelijksvoorwaarden.