Deze week staat er een mooi artikel over ons notariskantoor in de Brug:

Karst Beens heeft per 1 juli Notariskantoor Herweijer overgenomen. En dat heeft alles te maken met het feit dat Hill Herweijer per 1 januari volgend jaar met pensioen gaat. Het kantoor gaat verder onder de noemer Notariskantoor Beens & Herweijer.

Hill Herweijer kreeg het vak met de paplepel ingegoten. Zijn vader was notaris van 1962 tot 1986. In 1980 werd Herweijer kandidaat notaris. “Op 23-jarige leeftijd ben ik afgestudeerd en werd ik kandidaat notaris op het kantoor van mijn vader”, vertelt Herweijer. In 1986 stopte zijn vader als notaris. “Maar ik was toen nog geen dertig jaar, te jong om het over te nemen. Toen is Roeland Heuler mijn vader opgevolgd als notaris”, vertelt Herweijer.

In 1994 is hij notaris geworden. In dat jaar werd Herweijer tweede notaris bij Heule & Partners (IJsseloevers). 13 jaar later stopte hij bij IJsseloevers en ging Herweijer een maatschap aan met Linde Notarissen uit Dedemsvaart. In augustus 2014 begon hij als zelfstandig notaris Notariskantoor Herweijer.

Zijn loopbaan als notaris zit erop. “Ik heb 42,5 jaar in het vak gezeten, waarvan 28,5 jaar als notaris. Ik word binnenkort 66 jaar en wil gepast afbouwen. Ik werk nu drie dagen per week en stop op 1 januari 2023. Ik heb hard genoeg gewerkt. Ik vind het vak nog steeds hartstikke leuk, maar het is een keer mooi geweest”, aldus Herweijer.

Karst Beens neemt zijn rol over. “Ik ken Hill van vroeger. Ik heb bij IJsseloevers gewerkt. Hill heeft mij 2,5 jaar geleden gebeld. Ik was al op zoek naar een kantoor. Er was een gelijk een goede klik. En ik vind Kampen een leuke stad. Ik heb er zes jaar gewerkt en ken veel mensen in Kampen. Ik ben er heel erg blij mee.

Naast een nieuw naam is er ook een logo geïntroduceerd. Dat is ontworpen door BrugMedia. In het nieuwe logo is een detail van het wapen van Kampen terug te zien.