Samen de toekomst tegemoet…
hier ook al aan gedacht?

Gaan jullie binnenkort trouwen? Gefeliciteerd! Wij helpen graag met het opstellen van de huwelijks- of partnerschapsvoorwaarden. Wij horen graag wat jullie gezamenlijke wensen zijn en voorzien jullie van advies op maat. Wij leggen alles vast in een notariële akte.

Bij het aangaan van een huwelijk geeft de wet een basis voor de spelregels. Alle bezittingen en schulden die u op dit moment bezit blijven privé, maar alles wat u tijdens het huwelijk opbouwt wordt gemeenschappelijk.

Alimentatie en pensioen
Er ontstaat in principe een verplichting tot het betalen van partneralimentatie. Ook heeft u recht op elkaars nabestaandenpensioen als de andere partner overlijdt.

Fiscaal partnerschap
U bent direct elkaars fiscale partner.

Erfgenamen
U wordt automatisch elkaars erfgenaam. Als er kinderen zijn, is er bij overlijden ook een wettelijke verdeling. Wilt u meer uitleg over de wettelijke verdeling? Lees dan de brochure ‘Testamenten voor stellen met jonge kinderen’.

Woning
Als één van de partners een woning heeft die gemeenschappelijk moet worden, dan kan dit geregeld worden in huwelijksvoorwaarden. Hierin kunt u de woning gemeenschappelijk maken. Op deze manier hoeft u geen overdrachtsbelasting te betalen.

Wil je meer weten over trouwen of geregistreerd partnerschap of een afspraak maken? Neem contact met ons op.